Pazarlamada Empatinin Önemi: 10 Adımda Müşterilerinizi Nasıl Anlarsınız?

Pazarlamada Empatinin Önemi : 10 Adımda Müşterilerinizi Nasıl Anlarsınız?

Kitleniz için empatinin başarılı bir pazarlama yapmak istiyorsanız önemi azımsanamaz. Müşterinizi ve karşılaştıkları zorlukları gerçekten anlamıyorsanız, içeriğinizin veya marka mesajınızın kalıcı bir etki yaratması daha az olasıdır. 

Evet, veriler önemlidir ve karar vermenizde önemli bir rol oynamalıdır. Ancak, kitlenizle empati yapmanın yerini hiçbir şey tutamaz. Umutlarını, hayallerini ve hayal kırıklıklarını, hatta iş hayatlarını anlatmak için kullandıkları dili özümsemek onlarla bağ kurmanıza yardımcı olacaktır. Tüketicilerinizle aynı kelimeleri kullanmak, tüketicilerin kendilerini bir markaya daha yakın hissetmelerine yardımcı olur .

Bunları dikkate aldığınızda müşteri verilerinizi yeni bir pencereden yorumlayacaksınız. Hedef kitlenizin yaptıkları, içerikleri neden okuduğunu, paylaştığını, araştırdığını ve yok saydığını daha iyi anlayacaksınız. 

Müşterilerinizle empatiniz 10 adımda nasıl geliştirilir?

1. Müştelerinizin etkilendiğini düşündüğünüz bir sorunla başlayın.

Mülakat sorularınızı yönlendirmek için bunu kullanın. Örneğin: Pazarlamacılar hangi içeriği oluşturacaklarını bilmiyorlar, başarıyı ölçmekte zorlanıyorlar ve yanlış bir şey yapmaktan korkuyorlar.

2. Her seferinde bir kişiyle konuşun.

Grup görüşmeleri grup düşüncelerini elde etmenizi sağlar. İnsanlardan bire birde daha faydalı cevaplar alırsınız. Not alması için ekibinizden birini getirmekten çekinmeyin, böylece duyduklarınızı özümsemeye ve devamını istemeye odaklanabilirsiniz.

3. Davranış mı yoksa geri bildirim mi aradığınıza karar verin.

Davranış, nasıl çalıştıklarını anlamak anlamına gelir. Geri bildirim, bir ürün veya teklif hakkında bilgi almak anlamına gelir. İkisini karıştırmayın. Kişiyi geçmişte sorunlarını çözmek için denediği yollara odaklayın.

4. Olumsuz geri bildirimleri benimseyin.

Bu konuşmalara yapıcı eleştirileri duymaya çok hevesli girmezseniz, sonunda yine liderlik edersiniz veya onlara bir şeyler satmaya çalışırsınız. Bu alıştırmanın amacı zaten düşündüğünüzü doğrulamak değil. Gelecekteki sonuçları elde etmenize yardımcı olacak yeni bir şey öğrenmektir.

5. Size olumsuz geri bildirimde bulunmaya açık hissetmelerini sağlayın.

Görüşmenin başında dürüst davranmaları için onları teşvik edin. Geri bildirimlerinin gizli tutulacağından emin olmalarını sağlayın.

6. Açık uçlu sorular sorun.

Evet-hayır soruları sizin düşmanınızdır. Yanıtlarınızı “İçerik pazarlaması yapıyor musunuz? , Ne tür içerikler yayınlıyorsunuz? , Bu içeriği oluşturmak için sizi motive eden nedir? , İçerik oluşturma sürecinde hiç hayal kırıklığına uğradığınız oldu mu?” gibi açık uçlu sorular ile arayın.

7. Sözlerini kesmeden ve onları etkilemeden dinleyin.

Sorularınızı tarafsız bir şekilde sorun ve sessizliği doldurmayın. Müşterinin devam etmesine izin verin. Sohbeti devam ettirmek için “anlıyorum” veya “ilginç” deyin, ancak olabildiğince tarafsız tutun.

8.Konun derinine inin.

İlginç bir konuya girerseniz, birisinin bir şeyi neden yaptığını sormaktan çekinmeyin.

9. Yardımcı olabilecek daha fazla insanla tanışmak isteyin.

Muhtemelen bu kişi, şirkette veya sizin alanınızda konuşmaya değer başka kişiler tanıyordur.Ulaşabildiğiniz kadar çok kişi ile görüşmelerinizi yapın.

10. Hemen notlar alın ve 20 kişiyle röportaj yapana kadar durmayın.

Yeterince kişiye ulaşana kadar görüşmelerinize devam edin.

Bu adımların her birini uyguladığınızda sonucunda müşterileriniz ile empati geliştirdiğinizi siz de deneyimleyeceksiniz. İyi şanslar!

Related Posts