Dijital Pazarlama Stratejinizi Geliştirecek En İyi 6 Uygulama

Dijital Pazarlama Stratejinizi Geliştirecek En İyi 6 Uygulama

1-Planlama

Her strateji bir planla başlamalıdır. Pazarlama söz konusu olduğunda, aşağıdaki unsurlar önemlidir:

-Dijital dönüşüm konusunda bilgi

-Bütçe ve yatırım getirisi (ROI)

-Yapılar, sistemler ve süreçler

-Beceriler ve kaynaklar

-Yazılım ve diğer teknolojiler

-İş ve gelir modelleri

-Güçlü marka kavramları ve belgeleri

2-Hedefler ve Analiz

Dijital pazarlamanın güzelliği, diğer herhangi bir tanıtım çabasıyla karşılaştırıldığında, ölçme yeteneğidir. Sonuçları analiz etmek için çeşitli dijital kanallarda hedefler belirleyebilir ve metrikleri kullanabilirsiniz.

İnternet, aşağıdaki pazarlama süreçlerini daha doğru ve alakalı hale getirir:

-Tahmin

-Temel performans göstergesi (KPI) ayarı ve ölçümü

-Demografik bilgiler

-Müşteri profili oluşturma

-Yolculuk haritası

-Dijital panolar

-İlişkilendirme

3-Medya

Ücretli medya: Ödeme karşılığında üçüncü bir tarafça görüntülenen her şey ücretli bir kanaldır. Etkileyici pazarlama, ücretli sosyal reklamlar ve ücretli arama reklamları, ücretli medyaya birkaç örnektir.

Kazanılan medya: Kazanılan medya ne ödenir ne de kuruluşunuza aittir. Kullanıcı tarafından oluşturulan içerik, incelemeler, ödüller, geri bağlantılar ve sponsorlar gibi adından söz ettiren üçüncü taraf içeriğidir.

Sahip olunan medya: Bu kanallar, şirketinizin sahip olduğu ve işlettiği kanallardır. Bloglar, podcast’ler, web siteleri, video kanalları ve sosyal medya sayfaları, sahip olunan medya örnekleridir.

4-İçerik

İçerik, müşteriler ve markanız arasındaki boşluğu dolduran sihirli bileşendir. Onları şirketinizin teklifleri hakkında bilgilendirecek içerik olmadan, hedef kitlenizin satın alma yapmak için hiçbir nedeni yoktur.Satış hunisinin her aşaması için ilgi çekici, optimize edilmiş içerik oluşturulmalıdır.

5-Müşteri Deneyimi

Bir tüketicinin şirketinizle yaşadığı deneyim, satın alma kararlarında önemli bir rol oynar.

PWC’nin Müşteri Deneyiminin Geleceği raporuna göre , mükemmel Müşteri Deneyimi için dört temel unsur vardır:

Hız: İnsanların paralarını harcamasını mümkün olduğunca kolaylaştırın. İnsanlar hızlı tempolu hayatlar yaşarlar ve fikirlerini bir kuruşta değiştirebilirler. Bilgi bulma, destek alma ve rezervasyon veya satın alma konusunda hıza öncelik vermek geliri artıracaktır.

Kolaylık: Bir müşteri şirketinizden bir şey satın almak için çalışmak zorunda hissediyorsa, bu onların deneyimlerini engelleyecektir. Farkındalık ve satın alma arasındaki mümkün olduğunca çok adımı ortadan kaldırın ve kazanan siz olun.

Tutarlılık: Tutarlılık, tüketicilerin şirketinizi hatırlayabilmesi ve ona sadık kalabilmesi için çok önemlidir. Aynı zamanda güven vericidir, yetkinlik ve niyet göstererek markanızın daha profesyonel ve başarılı görünmesini sağlar.

Samimiyet: İnsanlar kendilerine saygı ve özenle davranılmasını isterler. Onları iyi hissettirebilirseniz, markanızla daha güçlü bir duygusal bağ kuracaklar.

6-Konuşma Mesajlaşma

Hiç bir restorana girdiniz mi, adınızla karşılandınız mı ve en sevdiğiniz masaya yürüdünüz mü? Sadece iyi hissettirmekle kalmaz, aynı zamanda sadakat oluşturmanın güçlü bir yöntemidir.

Dijital pazarlama araçları, modern işletmelerin bu üst düzey hizmeti her müşteriye sunmasını sağlar. Müşterilerle sohbet etmek için bazı araçlar şunları içerir:

-Mobil bildirimler

-E-posta pazarlama

-Canlı sohbet

-Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) otomasyonu

Dijital Pazarlama Stratejisi Döngüsü

1. Analiz

Herhangi bir pazarlama stratejisini başlatmanın etkili bir yolu, bir SWOT Analizi yapmaktır . SWOT, güçlü yönler, zayıf yönler, fırsatlar ve tehditler anlamına gelir. İlk iki unsur dahili olarak odaklanırken, son ikisi harici olarak odaklıdır:

Güçlü Yönler: Şirketinizin güçlü yönlerini biliyorsanız, onlarla oynayabilirsiniz. Rakiplerinizden daha iyi ne yaparsınız? Güçlü markalaşmadan benzersiz teknolojiye kadar, benzersiz satış teklifleri, hedef kitlenizi daha etkili bir şekilde hedeflemenize yardımcı olur.

Zayıf Yönler: İdeal bir dünyada şirketinizin herhangi bir zayıf yönü olmazdı ama gerçekçi olmalısınız. Her işletmenin bazı zayıf noktaları vardır ve sizinkini bilmek, başarıyı engellemesini önlemek için hayati önem taşır.

Fırsatlar: Fırsatlar, büyümenize yardımcı olabilecek dış faktörlerdir. Değişen sosyal normlar, yeni mevzuat ve yaptırımların kaldırılması şirketler için mükemmel getiriler sağlayabilir.

Tehditler: Tehditler, işletmenizin kar elde etmesini engelleyebilecek dış durumlardır. Tedarik zinciri sorunları, işgücü piyasasındaki değişiklikler ve yeni teknolojiden kaynaklanan aksaklıklar başlıca örneklerdir.

2. Hedefler

Şirketinizin pazardaki konumunu ve pazarın kendisini değerlendirdikten sonra, hedef belirleme zamanı. Tüm hedefler, genel kurumsal hedeflere yakından bağlı olmalı ve ölçülebilir sonuçlara sahip olmalıdır.

Sonuç sağlayan temel performans göstergelerini belirlemek için birçok pazarlamacı SMART hedeflerini kullanır :

Spesifik: Metriklerin yararlı ve eyleme geçirilebilir olmasını sağlamak için ayrıntılı, iyi tanımlanmış hedefler bir zorunluluktur.

Ölçülebilir:  Sayısal ölçümler, izlenmesi ve analiz edilmesi en kolay olanıdır.

Ulaşılabilirlik: Takımınız, onlar için belirlediğiniz hedeflere ulaşabilmelidir.

Gerçekçi: Hedeflerin etkili olması için zaman çerçeveleri, bütçe ve personel mevcut olmalıdır.

Zamanında: Her hedefin bir aciliyet duygusu yaratmak ve zaman kaybını önlemek için bir zaman çizelgesi olmalıdır.

3. Pazar Segmentasyonu

Müşteri segmentleri, hedef kitlenizi alt gruplara ayırır. Tüketiciler daha bilinçli ve seçim konusunda şımarık hale geldikçe, şirketler onlara ulaşmaya çalışırken son derece kişisel olmalıdır.

Kitlenizi segmentlere ayırmanın yollarından bazıları şunlardır:

Demografik: Bu tür segmentasyon, insanları yaş, gelir, medeni durum, geçmiş, aile büyüklüğü vb. gibi kriterlere göre gruplandırmayı içerir. Dijital alan sayesinde bu bilgileri toplamak hiç olmadığı kadar kolay.

Coğrafi: İnternet için bir başka nimet, küresel erişimi kolaylaştırma yeteneğidir. Küçük ve orta ölçekli işletmeler bir zamanlar kendi yerel bölgeleriyle çevriliyken, dijital pazarlama herkesin küreselleşme şansına sahip olduğu anlamına gelir. Pazar segmentasyonu için faydalı coğrafi veriler iklim, kültür ve dili içerir.

Davranışsal: Bir potansiyel müşteri veya müşterinin markanızla yaptığı her etkileşim hakkında bilgi toplayabilir ve bunları buna göre gruplayabilirsiniz. İnsanların web sitenizde, sosyal sayfalarınızda, uygulamanızda veya mağazanızda nasıl davrandığını varsaymak yerine, gerçek zamanlı veri tabanlı içgörüler toplayabilir ve öğrendiklerinize dayalı olarak müşteri deneyimini optimize edebilirsiniz.

Psikografik: Sosyal medya ve web analitiği sayesinde hedef pazarınızın ruhunun derinliklerine inmek mümkündür. Bu tür segmentasyon, kişilikleri, değerleri, yaşam tarzı seçimleri, görüşleri, ilgi alanları ve motivasyonları hakkında fikir verdiği için oldukça etkilidir.

4. Alıcı Kişileri

Alıcı kişilikleri, ideal müşterinizin veya müşterilerinizin kurgusal profilleridir. Çoğu işletme, mümkün olduğunca çok sayıda potansiyel müşteriye ulaşmalarını sağlamak için en az dört alıcıya sahiptir.

Kişiselleştirme şu anda pazarlamanın moda kelimesi ve bunun iyi bir nedeni var. Kitlenizin derinlemesine bilgisi, pazarlama kampanyaları oluşturmak için size olağanüstü bir ilham ve fikir verebilir. Önde gelen şirketler ve pazarlamacılar, ideal müşterilerinin ihtiyaçlarını, isteklerini ve acı noktalarını anlamalarına yardımcı olmak için alıcı kişiliklerini kullanır.

5. Sahip Olunan Medya Kampanyaları

Oluşturduğunuz ve yayınladığınız içeriği seçtiğiniz için, sahip olunan medya üzerinde en fazla kontrole sahipsiniz. Sahip olunan medyayı optimize etmek için mevcut içeriğinizi denetleyerek ve iyileştirme alanlarını belirleyerek başlayın. Her parçayı ne kadar etkileşim oluşturduğuna göre sıralayın ve daha benzer içerik oluşturmak için bir plan geliştirin.

Araştırmanızda belirlediğiniz ihtiyaçlara ve sorunlara dayalı olarak içerik oluşturma için yeni fırsatları belirlemek için alıcı kişiliklerini kullanabilirsiniz. Hedef pazarınızı çekmek için web sitenizi, sosyal medya profillerinizi, blogunuzu, podcast’inizi ve YouTube kanalınızı ilgi çekici, faydalı içerikle doldurmak için keşfettiklerinizi kullanın.

6. Kazanılan Medya Kampanyaları

Hangi kazanılmış medya kanallarının en çok meyve verdiğini analiz ederken, ücretli trafiğin ve olası satışların nereden geldiğini değerlendirin. En karlı kazanılan medya kanallarının bir listesini oluşturmak için bu bilgiyi kullanın ve ilk üçe odaklanın.

7. Ücretli Medya Kampanyaları

Ücretli dijital reklamlar, marka adınızı dünyaya ve hedef kitlenizin önüne çıkarmak için en iyi yöntemdir.

Yeni bir stratejiye başlamadan önce, şu anda neyin işe yarayıp neyin yaramadığını analiz ettiğinizden emin olun. Örneğin, Google Ads’e çok para harcadıysanız ancak Facebook Reklamlarından daha iyi bir yatırım getirisi elde ettiyseniz, dönmekten korkmayın.

8. Analiz Et ve Tekrar Et

Dijital pazarlama stratejinizin her öğesi için planlanan ve uygulanan ile stratejiden geri adım atabilir ve işe başlayabilirsiniz. Her öğeye kök salması için yeterli zaman ayırdığınızdan ve sorunları belirlemek ve gerekirse çabaları yeniden yönlendirmek için KPI’ları yakından takip ettiğinizden emin olun.Pazarlama stratejinizi alakalı ve markaya uygun olacak şekilde sürekli olarak güncellemek ve hassaslaştırmak için öğrendiklerinizi kullanın.

Pazarlamacılar için Satış Hunisi

Alıcının yolculuğu olarak da bilinen satış hunisi, bir müşterinin dikkatini çekme ve yavaş yavaş onları satın almaya ikna etme sürecini tanımlar. Bir huni olarak tanımlanır, çünkü işletmeler müşteriye dönüştürmekten daha fazla potansiyel müşteri çeker.Bununla birlikte, ne kadar sıkı plan yaparsanız, o kadar çok potansiyel müşteriyi dönüştürecek ve şirketiniz için sadık elçiler olarak tutacaksınız.

Aşağıda müşteri yolculuğunun aşamalarına bir örnek verilmiştir, ancak bunun şirketler ve sektörler arasında farklılık gösterebileceğini unutmayın.

Farkındalık

Her şirket hayatına bir bilinmez olarak başlar. Farkındalık aşaması, şirketinizin adını oradan çıkarmakla ilgilidir. Güçlü anahtar kelime araştırması, içerik yazma, ücretli reklamlar ve sosyal medya varlığı bu aşama için en iyi araçlardır.

Düşünce

Bu aşamadaki bir alıcı, sektörünüzde aktif olarak para harcamak istiyor ve işletmenizin bir çözüm sunduğunu biliyorlar. Fiyatlandırma kılavuzları, vaka çalışmaları, iyi zamanlanmış e-posta kampanyaları ve web seminerleri, kitlenizi bir satın alma işlemi yapmaya nazikçe ikna etmek için harika araçlardır.

Karar

Bu noktada, potansiyel müşteri seçeneklerini iki veya üç seçeneğe indirdi ve siz onlardan birisiniz. Tebrikler, ama hala yapılacak işler var. Şirketinize olan güveni pekiştirmek için referanslar, SSS’ler, ücretsiz denemeler ve indirimler gibi içerikleri kullanın.

Elde Tutma

Böylesine rekabetçi bir iş ortamında, çoğu şirket için yeni müşteriler çekmek yeterli değildir. Sürekli müşteriler, çoğu sektörde uzun süredir devam eden bir markanın temelidir ve karar vericilerin sadakati teşvik etmek için yapabilecekleri çok şey vardır.

Takip eden iletişim ile müşterilerin satın alımlarından en iyi şekilde yararlandığından emin olun ve sürekli iyileştirmeye olan bağlılığınızı göstermek için geri bildirim istekleri gönderin.

Hangi İnternet Pazarlama Taktikleri İşe Yarar?

İşletmeniz için en iyi sonucu verecek tam dijital pazarlama stratejileri bir dizi faktöre bağlıdır. Pazar araştırması, hedef kitlenizin tercihlerine ve davranışlarına dayalı olarak hangi tekniklerin sonuç üretmesi muhtemel olduğuna dair derinlemesine bir fikir sağlar.

İnternet sitesi

Modern dünyada mesafe kat etmek isteyen herhangi bir işletme için bir web sitesi şarttır. Online vitrininiz olarak tamamen sizin kontrolünüz altında. Ayrıca, kaçırmak istemeyeceğiniz bir veri yakalama ve olası satış yaratma merkezidir.

Şirket web siteleri arama motoru optimizasyonu (SEO), yerel arama, hız, navigasyon, tasarım ve mobil uyumluluk için optimize edilmelidir. Bir blog, sık sorulan sorular (SSS), hakkımızda sayfası, doğru iletişim bilgileri ve konuma özel açılış sayfaları da erişimin genişletilmesine yardımcı olabilir.

İçerik pazarlama

İçerik pazarlama, hedef kitlenize bilgi sunmak için blog yazıları, videolar, e-kitaplar, teknik ve çözüm özetleri gibi dijital varlıkları ve çeşitli diğer dijital içerikleri yaratma ve dağıtma sürecidir. İçerik pazarlama, arama motoru optimizasyonu (SEO) başarısı için son derece gereklidir.

Related Posts
Beautiful application screens
Image link

Download Popup

This is just a simple text made for this unique and awesome template, you can replace it with any text.