SEOya PPCye mi Yatırım Yapmalıyım, Hangisi Daha Avantajlı?

SEO mu PPC mi? SEO mu PPC mi daha avantajlı? SEOya mı PPCye mi yatırım yapmalıyım?

SEO’nun Artıları

Uygun maliyetlidir 

SEO, en ucuz pazarlama biçimlerinden biri ve markanızı büyütmenin inanılmaz derecede uygun maliyetli bir yolu olabilir. Organik trafik almak için ödeme yapmanız gerekmez ve işin çoğunu kendiniz yapabilirsiniz. Ancak bir SEO ajansı kullanmak bile PPC’den çok daha uygun maliyetlidir.

Uzun vadeli sonuçlar sunar

En iyi sayfalar, Google’da en üst sıralarda yer alan sayfalar olması nedeniyle daha fazla geri bağlantı alır. Buna karşılık, bu onları gelecekte yüksek sıralamaya devam etme olasılığını daha da artırıyor.

Dönüşüm huninizin her bölümünü hedefler

Tüketiciler, alıcı yolculuğunun her aşamasında Google’ı kullanıyor. Bu, SEO’yu satış hunisinin her bölümünü hedefleyen birkaç dijital pazarlama stratejisinden biri yapar. 

Büyük marka bilinirliği ve güven

Google’da ne kadar çok görünürseniz, tüketiciler markanıza o kadar çok güvenir. Ve PPC’den farklı olarak, arama sonuçlarına hakim olmak için bir servet harcamanıza gerek yok. İçerik pazarlamasına odaklanarak, ilgili her anahtar kelime için görünen ve markanızı güvenilir otorite olarak konumlandıran sektörünüz için başvurulacak kaynak haline gelebilirsiniz.

PPC’nin Artıları

Anında sonuç verir

PPC, muhtemelen bir kampanya başlattığınız gün sonuçları görebileceğiniz tek dijital pazarlama stratejisidir. Aynı şey kesinlikle SEO için söylenemez. Tabii ki, hızlı sonuçlar elde etmek için para ödemeniz gerekecek ancak bir hafta içinde yatırımınızın geri dönüşünü görmek kesinlikle mümkün. Sonuçları hızlı bir şekilde ölçekleyebilirsiniz.

Olağanüstü görünürlük sunar 

PPC reklamları, kullanıcıların masaüstü ve mobil aramalarda gördüğü ilk şeydir. Daha da iyisi, Google artık en iyi sonuçların ücretli reklamlar olduğunu çok daha az belirgin hale getiriyor. Bazı durumlarda, alışveriş reklamlarının yanı sıra organik sonuçlardan önce dört adede kadar ücretli reklam noktası olabilir. PPC reklamları ayrıca, telefon numaranız ve site bağlantıları gibi önemli işletme bilgilerini SEO’nun yapamadığı şekilde vurgulamanıza olanak tanır.

Yüksek amaçlı tıklamalar alırsınız

PPC reklamlarınızı tıklayan kullanıcıların çoğu, satın almaya yakın olacaktır. Bunun nedeni, çoğu PPC reklamının yalnızca yüksek amaçlı ticari anahtar kelimeleri hedeflemesidir.PPC reklamlarının geliri ne ölçüde artırdığını izlemenin çok daha kolay olduğu anlamına gelir.

Harika veriler 

Bir PPC kampanyası yürüttüğünüzde ciddi miktarda veri üreteceksiniz. Hangi reklamların işe yaradığını, hangi anahtar kelimelerin en fazla trafiği sağladığını ve hangi açılış sayfalarının en iyi dönüşüm sağladığını göreceksiniz. Bu, maliyetleri düşürürken reklam harcamalarından elde edilen geliri artırmak için kampanyalarınızı optimize etmeyi kolaylaştırır. Ayrıca, SEO ve diğer dijital pazarlama kampanyalarınızı geliştirmek için kullanabileceğiniz verileri de verecektir.

SEO ve PPC Sıkça Sorulan Sorular

PPC ile SEO’yu karşılaştırırken sıralama nasıl farklıdır?

PPC reklamları, SEO sonuçlarından önce arama motorlarının en üstünde görünür. Ücretli reklamlar alaka düzeyine, bütçeye ve açılış sayfası kalitesine göre sıralanır. SEO sonuçları 200’den fazla faktöre göre sıralanır. 

PPC SEO’yu nasıl etkiler?

Kullanılmamış ve değerli anahtar kelimeleri keşfetmek için PPC reklamlarını kullanabilirsiniz. PPC ayrıca SEO çabalarınızı destekler ve sonuçların ilk sayfasına sahip olmanıza yardımcı olur. 

PPC SEO’dan daha mı iyi?

Ne PPC ne de SEO diğerinden daha iyi değildir. Her birinin kendi avantajları ve dezavantajları vardır. Bununla birlikte, birlikte kullanıldıklarında her zaman en iyi şekilde çalışırlar. 

SEO ve PPC arasındaki önemli bir fark nedir?

SEO ve PPC arasındaki en büyük fark maliyettir. SEO’dan gelen trafik ücretsizdir, arama motorlarında bir PPC reklamının görünmesi için ödeme yapmanız gerekir. 

SEO vs PPC Sonuç

İşletmenizi büyütmek için hem SEO hem de PPC kullanabilirsiniz. SEO zaman alacaktır, ancak uzun vadede inanılmaz derecede uygun maliyetli bir stratejidir. Sonuçlar için ödeme yapmanız gerekse bile, PPC size şimdi ihtiyacınız olan müşterileri verecektir.

Bu yüzden pazarlamacılara her zaman aralarında seçim yapmamalarını tavsiye ederim. Her ikisini de yapın ve daha fazla dönüşüm sağlamak için her iki stratejiyi birlikte kullandığınızdan emin olun.

Related Posts
Beautiful application screens
Image link

Download Popup

This is just a simple text made for this unique and awesome template, you can replace it with any text.